martes, 27 de enero de 2009

actividades de informatica

1. Es pot aplicar el terme digitalització a un element del maquinari?
Sí, hi ha diferents dispositius que realitzaen aquesta funció. Es poden servir com a exemple les càmeres de fotos digitals i els escàners.
2. Compara les dues imatges de les fulles i explica’n les diferències.Que la imatge vectorial s'hi poden distingir ombres i a la de mapa de bits no.
3. Què passa si ampliem una imatge vectorial? I si ho fem amb un mapa de bits?La imatge vectorial, al ser ampliada, es veu be mentre que la imatge de mapa de bits,no es veu tan be
4. Què vol dir digitalitzar una imatge?
Pasar-la d'analògica a digital.

5. Observa la figura de la dreta i identifica quina de les dues imatges és la vectorial. La de la dreta

6. Observa la il·lustració de la figura de les cares i contesta:

a) Quina mida tenen les imatges?1 polzada quadrada i tenen una definició de 3, 6, 10 i 15 pixels/polzada respectivament.b) Quina relació veus entre la resolució i la qualitat de la imatge.Que a major resolució millor qualitat.7. Què és un píxel?Es la unitat petita que forma imatges de mapa de bits.
8. Pot tenir un píxel més d’un color? No

9. La fotografia A de la palanca de control té una resolució de 300 ppp i 3 000 × 2000 píxels.

a) Calcula la mida de la fotografia A en centímetres.La primera foto mesura 25,4cm x 16,92cm i la segona mesura 50,8cm x 33,95cm.b) Quina mida tindrà la fotografia B si se n’ha disminuïtla resolució a 150 ppp?20cm x 13,3cm son els que mesura la foto B.

10. Calcula les superfícies de les dues fotografies i la relació de proporcionalitat que guarden entre elles.La primera foto te una superficie de 429,768 cm3 i la segona 1724,66 cm3

1 comentario:

  1. Hola, nois. Al final heu pogut recuperar l'entrada d'alguna manera, bé. Teniu algunes preguntes malament, i la precisió de les respostes tampoc no és massa elevada... Tot i així està força bé. Us penjo la nota al moodle. Tu, Sergi, t'hi hauries de donar d'alta al curs.
    Hi ha una correcció de les preguntes a http://informatica-profe.blogspot.com.

    ResponderEliminar